BADACSONY NEW YORKBAN

13043278_997767143647608_2670292182276115949_n

Fergeteges hangulat, rekordszámú látogató és persze a legkiválóbb, valamint kuriózumnak számító muzeális  borok a Badacsony New Yorkban exkluzív kostolón

A Badacsonyi Borvidék megint kitett magáért, ismét egy emberként mozdult meg és mutatkozott be a „Világ Legszebb Kávéházában”, az impozáns New York Palotában. A borvidék legjavát 29 borászat képviselte, mellettük megismerhették vendégeink a helyi sajt, és aszalt gyümölcs  készítő mestereink termékeit is.

Az idei rendezvényen a borvidék legkiválóbb, forgalomban lévő borai mellett, a mesterkurzusok  számos új élményt kínáltak: Dr. Fiáth Attila MW aspiráns, egyetemi docens az Érettségi vizsga – Régi évjáratok kóstolója  címmel a muzeális badacsonyi borokat ismertette. A rendezvényen részt vevő  borokat,  három nagyszerű szakember, Szőnyi Attila (NÉBIH), Szabó Tamás (Gault & Millau) és Kovács András (Borrajongó) segítségével választották ki a kiállító boros gazdák.

 Az Érettségi vizsga – Régi évjáratok kóstolója előadás Dr Fiáth Attilával, és A badacsonyi-auvergnas-tól a Szürkebaráton át a Pinot grigio-ig…  előadás, Sánta Zoltán, WSET CE, DipWSET (AIWS), borakadémikussal teltházas érdeklődést váltott ki.

15 és 16 óra között a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit  fogadták a borászatok, 16 órától minden borkedvelőt várt az exkluzív kóstoló, melyre már előfoglalásban is 20%-al nagyobb volt az érdeklődés mint az előző évben. A helyszínen már csak korlátozott számban lehetett belépőt vásárolni . A 21.h-ig tartó rendezvény a vendégek és a kiállító borászatok véleménye szerint is ismét megmutatta legszebb arcát a borvidékért és borokért rajongóknak.

 

Képek az eseményről itt:
https://www.facebook.com/pg/badacsonyi.ceh.turisztikai.egyesulet/photos/?tab=album&album_id=1301454619945524

A rendezvényről készült sajtóanyagok:
http://www.badacsony.com/hu/info/infok-hirek/sajtoszoba/badacsony-new-yorkban-2017.html

https://www.kostolom.hu/Hir/163/amikor-badacsony-elhozza-nekunk-a-nyarat

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük