Borkészítés, Filozófia

Nem ismerünk megalkuvást tételeink születésénél. A nemzetközi mércét vesszük alapul, ezáltal nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy borainkban a gyümölcscentrikusság tökéletes harmóniába kerüljön az egyedi mikroklíma és talaj adottságaival egyaránt.

Célunk a helyi, illetve különleges szőlőfajták bemutatása és a borvidék adottságainak leggazdagabb, legkomplexebb módon történő bemutatása és poharakba juttatása.

Badacsony, Bazalt, Borok

Évmilliókkal ezelőtt a vulkáni tevékenység és a későbbi földkéreg mozgásának hatására kialakult töréseken izzó láva ömlött a felszínre, ami hamar megszilárdult. Ezekből az időkből visszamaradt, letöredezett és a hegylábi lejtőkön szétmorzsolódott vulkáni törmelék ma kiváló minőségi talajt biztosít a lankákon folyó szőlőtermesztéshez.

A Balaton-felvidék legszebb és legértékesebb természeti szépségei között, a Badacsonyi Borvidék és a Káli-medence kapujában, a vulkanikus tanuhegyek legjobb területein találhatóak meg szőlőültetvényeink.

Rólunk

Dr. Büttner Tamás 2005-ben vásárolta meg első szőlőterületét a Badacsonyi Borvidékhez tartozó Tóti-hegyen.

A folyamatos birtokfejlesztésnek köszönhetően 2015-ben feleségével Ágnessel és Dr. Bálint Andrással közösen megalapították a Büttner Borászat Kft.-t, amely jelenleg 15 hektáron gazdálkodik.

Fiával, Büttner Márton marketing vezetővel és Altinger Krisztián borászati vezetővel  közösen gondoskodnak arról, hogy a lehető legkiválóbb borokat állítsák elő évjáratról évjáratra.

Minden egyes Büttner logóval ellátott palack garancia a magas minőségre.

Borkollekció

Birtok

Birtok borkollekciónkba friss, kiváló egyensúlyú, könnyed, de mégis jól strukturált boraink kerülnek. Ezen tételeink acéltartályos érlelést kapnak a kirobbanó gyümölcsösség és fajtajelleg megőrzése érdekében zéró oxigén érintkezésével.

Hegy

A hegy kategória birtokunk sokszínűségét mutatja be, ahol a tradicionális borkészítési módszer innovatív elemekkel egészül ki, amelynek célja a tökéletes egyensúly elérése borainkban.

Szuperritka

Szuperritka – birtokunk kincsei, melyek egyedi szőlőfajták és nehezen fellelhetőek. Igazi terroir borok, melyek visszatükrözik a badacsonyi borvidék egyedi mikroklímájának és vulkáni bazaltos alapkőzetének tüzességét.