Borshop

Vulcanus* 2016.

Évjárat: 2016
A Vulcanus szőlőfajtát a Szürkebarát és a Budai Zöld keresztezésével dr.Király Ferenc állította elő. Jóformán csak Badacsonyban találkozhatunk vele.
Színe halvány aranysárga.
Intenzív illatában licsi és más trópusi gyümölcsök kavalkádja mutatkozik. Meglevegőztetve újabb illatrétegek tárulnak fel belőle. Megjelenik egy rózsás vonulat, majd őszibarackos és a sárgabarackos jegyek tűnnek elő.
Megkóstolva kerek, gazdag, szinte valamennyi ízlelő receptorunkat aktiválja. A korty elején jelentkező sárgabarackos és körtés gyümölcsösséget sáfrányos fűszeresség egészíti ki. Élénk, cizellált savak jellemzik. Intenzíven ásványos, szinte sós jelleget mutat. Lendületes, hosszú bor.

alkohol: 10.67 v/v%
sav: 7.1 g/l
cukor: 0.7 g/l
extrakt: 24.5 g/l
Kategóriák: ,

2,800 Ft

Megkóstolva kerek, gazdag, lendületes, hosszú bor. A korty elején jelentkező sárgabarackos és körtés gyümölcsösséget sáfrányos fűszeresség egészíti ki. Élénk, cizellált savak jellemzik. Intenzíven ásványos, szinte sós jelleget mutat.

* A Vulcanus szőlőfajtát a Szürkebarát és a Budai Zöld keresztezésével dr.Király Ferenc állította elő. Jóformán csak Badacsonyban találkozhatunk vele.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Be the first to review “Vulcanus* 2016.”